L’AFA DE L’ESCOLA BORA GRAN DE SERINYÀ ENS ADHERIM A LES MOBILITZACIONS PELS MENJADORS ESCOLARS


L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Bora Gran de Serinyà hem iniciat les mobilitzacions en defensa de la gestió d’AMPAs i AFAs dels menjadors escolars. L’entitat s’adhereix així a les mobilitzacions que duen a terme en el mateix sentit associacions de mares i pares de les comarques del Pla de l’Estany, el Gironès i el Baix Empordà, unides a la Plataforma per Defensar l’Autogestió dels Menjadors Escolars.

La primera mobilització s’ha produït aquest dijous 11 d'octubre. L’AFA hem penjat a la façana de l’escola de Serinyà una pancarta amb el lema “Amb el menjador no s’hi fa negoci”. Representants de l’entitat hem llegit un manifest on s’expressa la inquietud que el nou decret que s’està negociant amb el Departament d’Ensenyament deixi la gestió dels menjadors escolars en mans de grans empreses. En el document es demana participar en la redacció d’aquest nou decret per garantir la qualitat del servei i que els menjadors continuïn formant part del projecte educatiu del centre. L’acte ha comptat amb el suport de la direcció i professorat de l’escola Bora Gran i de l’Ajuntament de Serinyà.



Paral·lelament, hem iniciat una recollida de signatures en suport a la gestió del menjador escolar per part de l’AFA i reclamant que els consells comarcals i la Generalitat trobin una fórmula jurídica que permeti a aquest tipus d’entitats seguir gestionant aquest servei. Tots els que volgueu signar ho podeu fer al full que hem deixat a la secretària de l'escola.



Tal com passa a tots els centres del Pla de l’Estany –excepte a l’escola Camins de Banyoles, l’AFA de l’escola Bora Gran ens encarreguem de la gestió del menjador. En aquest cas, a més, es tracta d’una gestió directa, ja que no hem contractat el servei a cap empresa sinó que ens encarreguem nosaltres mateixos de tot el procés, incloent els contractes del personal i el tracte amb els proveïdors, entre altres aspectes. Per aquest curs s’ha acordat amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany seguir amb el mateix model, a l’espera de la nova normativa que ha de publicar el Departament d’Ensenyament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els missatges han de ser constructius, en cas contrari els administradors els podran esborrar. Us agrairíem que us identifiquéssiu amb el vostre nom.